Deskundige en onafhankelijke ondersteuning

Advies: maak onafhankelijke, deskundige hulp voor ouders mogelijk.

 

Extra ondersteuning, remedial teaching, aparte hulpklas of speciale school? Hoe kan een kind zo goed mogelijk onderwijs krijgen? Ouders en scholen komen daar niet altijd uit zonder hulp van onafhankelijke deskundigen. U helpt hen door deze deskundigheid-op-maat toegankelijk te maken. Voldoende en passende aandacht voor kinderen die aangewezen zijn op extra ondersteuning is van belang voor álle stakeholders. Dat schept ook in de klas een aangenaam klimaat, waarin alle leerlingen optimaal profiteren van elkaar en van goed onderwijs.

 

Vroegtijdige betrokkenheid en waar nodig deskundige ondersteuning kan smeulende problemen in de kiem smoren. Ouders zullen alles uit de kast trekken om de juiste ondersteuning voor hun kind te krijgen. Voelen ze zich gepasseerd en voor een voldongen feit gesteld, dan kunnen ze een klacht indienen en desnoods besluiten aanvechten. Ook hier is voorkomen beter dan genezen: juridische procedures zijn niet in het belang van scholen, ouders en hun kinderen. Met het inschakelen van onafhankelijke deskundigen kan uw samenwerkingsverband zo'n ongewenste escalatie vóór zijn.

 

Voordelen

  • Versterkt vertrouwen in school en samenwerkingsverband
  • Meningsverschillen sneller opgelost
  • Juridische procedures voorkomen

 

 

 

Tip

Schakel tijdig een onderwijsconsulent in en informeer ouders over deze (kosteloze) mogelijkheid in de schoolgids. Mocht het onverhoopt echt onmogelijk zijn een kind op de voorkeurschool van de ouders te plaatsen, licht de redenen dan helder en eerlijk toe. En zoek samen met de ouders naar een goede oplossing.

 

 

 

> download hier de brochure met losse pagina's (pdf)

> download hier de brochure om tweezijdig te printen (pdf)